Новата звезда на Арсенал Месут Йозил реши да не влиза в полемика с президента на бившия си клуб Реал Мадрид – Флорентино Перес.

Германският национал шокира доста от феновете на „лос бланкос“ с трансфера си на „Емирейтс“ срещу 42,5 милиона паунда в последния ден на летния прозорец. Почти веднага той бе нападнат от ръководните кадри на Реал, като първо Перес го обвини в непрофесионално поведение, а след това помощник-треньорът Зинедин Зидан коментира, че бившият ас на Вердер Бремен се уплашил от конкуренцията след идването на Гарет Бейл.

Йозил обаче отказа да влиза в спор с тях, като заяви: „Изкарах три чудесни години в Реал Мадрид и това ще е единственото, което ще кажа. Ако погледнете статистиките ми, докато играех там, ще видите всъщност какъв професионалист съм бил.“

В същото време халфът се изказа доста ласкаво за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който счупи клубния трансферен рекорд, за да го привлече. „Той е супер треньор. Знае точно какво иска, има много ясни идеи какво желае да постигне с отбора си. Ако искаме да бъдем успешни, ни трябва точно такъв тип наставник“, убеден е Йозил.