Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че държавният ни тим е израсъл и е станал неудобен за съперниците. Именно заради това и странични фактори влияят. България загуби с 1:2 от Армения при гостуването си в Ереван, а поражението на практика ще ни остави извън сметките за баражите за Мондиал 2014. Дори Италия да спре основния ни конкурент Дания, и България да остане на второ място, с днешната загуба надали ще успеем да намерим място сред най-добрите втори отбори.

„Ние контролирахме мача и на първо място искам да похваля момчетата, които бяха перфектни от първата до последната минута. Направихме и невъзможното, за да стигнем до победа или до точка“, започна Пенев.

„Явно сме порасли и сме станали неудобен отбор и очевадно не ни се позволява да стигнем до победата. Ще питаме ФИФА, ако трябва да почваме с двам-трима по-малко. С десет човека ги надиграваме, с девет пак така. Но явно колкото и голове да вкараме, няма да ни позволят да победим. Други фактори, които не зависят от нас, диктуват нещата. Ние вървим нагоре“, продължи специалистът.

„За да се стигне до нашите червени картони, трябваше да има червен картон за Армения, за нарушението срещу Георги Миланов и от там трябва да започнем да си правим заключения“, анализира Пенев.

„Срещу Чехия излизаме за победа. Аз на това уча момчетата – да са непримирими. Сигурно много хора са гледали мача и ние няма от какво да се срамуваме“, завърши селекционерът на трикольорите.