Сериозен проблем се отвори пред ПФЛ заради тегления днес жребий, който противопостави Левски и ЦСКА един срещу друг. Мачовете по традиция трябва да се играят на стадион „Васил Левски“, а програмата предвижда това да стане на 6 и 27 ноември. Този вариант обаче реално е почти невъзможен. Причината е, че на 7 и 28 ноември Лудогорец трябва да играе домакинските си мачове в Лига Европа на стадион „Васил Левски“. В дните определени за дербитата обаче Черноморец Одеса и ПСВ Айндховен трябва да проведат своите официални тренировки, а също така от УЕФА правят организация за мача с брандиране на стадиона и други дейности свързани с мачовете на Лудогорец.

В момента се обсъждат всякакви варианти, за да се удовлетворят всички страни. Към момента съществува вариант мачовете между Левски и ЦСКА да се изместят за 13 и 20 ноември. По принцип тези дати са определени за баражите за Световно първенство, на които България няма да участва.

Обсъжда се и вариант, при който на 5 ноември дербито между Левски и ЦСКА да се играе в 15 часа, а по-късно вечерта Черноморец Одеса да проведе своята официална тренировка. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като е доста рисковано.

Най-реалистично към този момент изглежда първият двубой между "сини" и "червени" да се играе на 13-ти ноември, а три дни по-късно - на 16-ти ноември да е реваншът. Според информация на Гонг, са направени и сондажи дербитата за Купата да бъдат отложени за пролетта.

При всяко положение трябва да се мислят и други дати за мачовете между Лудогорец и Берое в турнира за Купата на България заради евроучастието на българския шампион.

Очаква се БФС и ПФЛ да донагласят програмата на А група до края на годината, като се очаква да има доста промени на база отпадането на възможността за бараж на националния отбор. Това обаче може да стане при положение, че Любослав Пенев не пожелае националния тим да изиграе контролна среща.