Лайнъл Чалмърс е последното ново попълнение на баскетболния Левски. Американският гард, играл в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада има богат опит и в Европа, в първенства като италианското и турското. След дълги преговори, Чалмърс пристигна в София само преди десетина дни, с цялото си семейство, и сподели, че бързо се приспособява към живота тук и към играта на Левски.

На него ще се разчита много, за да изпълнят „сините“ целите си през новия сезон, който за тях стартира официално днес – с мач в румънския град Крайова, от Балканската лига.

Лайнъл Чалмърс говори за Гонг, преди срещата с Крайова, и сподели: „В България много ми харесва, хубаво е, София е хубав град, имаме много добър отбор, добри треньори.”

Мачът Крайова - Левски е от 19 часа.

Ето още от думите на Чалмърс и очакванията му от мача в Румъния:

Колко време смяташ, че ще ти е необходимо да се сработиш с останалите?

Не знам, трудно е да се каже. Всички тук са настроени добре, разбират за какво става дума. Като плеймейкър, моята работа е да сплотявам всички, и мисля, че няма да ми е трудно.

Играете с Крайова в Балканската лига, предвид че е гостуване, как мислиш, че ще протече този мач?

Смятам, че те имат някои силни страни, но като цяло, ако ние в защита направим това, което треньорът иска от нас, няма да имаме проблем. Ако сме добре в защита, ще победим.

Какви са силните страни на Крайова?

Те имат американско крило, което стреля добре. Имат и добър американски гард, който стреля отлично от тройката, с лява ръка. Освен това са и опитни играчи, а са и домакини. Но ние също имаме опит, имаме стрелци, имаме и центрове, и смятам, че имаме нужното, за да спечелим там.