Левски загуби със 71:73 при гостуването си на Крайова, в първи мач от новия сезон в Балканската лига. Играта на „сините“ не спореше, и се видя, че на тима му трябва още доста време, да достигне оптимална форма. Въпреки че накрая загуби само с две точки, българският състав имаше проблясък само в последните пет-шест минути от двубоя, а през почти цялото останало време изоставаше с десетина точки.

Крайова поведе със 7-0 в началото на двубоя, след поредица ялови атаки на Левски. След като си извоюва мястото на титуляр в състава на „сините“ по време на предсезонната подготовка, Венци Петков реализира две поредни тройки, за да не позволи по-сериозно откъсване на съперника. Само тройките поддържаха Левски, като никаква друга атака на българския тим не сработваше. Петков вкара и трета тройка преди финала на първата четвърт, но Крайова я завърши отлично, с атаки през центъра, за да води с 23:15.

Втората част също не вървеше много успешно за Левски, и домакините си водеха с лекота с десетина точки. Минута и половина преди края на полувремето обаче разликата стигна своя пик – 13 точки. В последните си три атаки все пак „сините“ реализираха, като Мичич вкара и тройка, за да се оттегли отборът от София само с осем точки изоставане на почивка – 33:41.

Абсолютно нищо не се промени в третия период, и достигна вече до 16 точки, минута преди края на частта. Крайова продължи да си диктува всичко на терена, и в средата на последната четвърт си водеше комфортно с 14 точки.

Оттам обаче стартира ударът на Левски. „Сините“ направиха серия от 13-0, за да стигнат до 69:69. Две тройки наниза Джордже Мичич, а Христо Захариев реализира 7 точки от тази серия, включително и изравнителния кош.

Пак защитата изневери на Левски, и ветеранът Раде Джамбич, който направи страхотен мач, и вкара последните четири точки за своя тим. Равенство дойде и при 71:71 след два фаула на Димитър Ангелов, но след това Джамбич мина на парад към българския кош, и реализира.

За последна атака на Левски останаха 6.6 секунди, и вече не съвсем неочаквано, „сините“ не ги оползотвориха добре. Джумейн Джоунс изстреля рано топката от далеч, в средата на оставащото време, а след това добавката на Захариев не намери ринга.

Джамбич приключи с 15 точки и седем асистенции за Крайова.

За Левски 17 точки наниза Христо Захариев, 13 добави Лайнъл Чалмърс, но плеймейкърът направи само една асистенция за 31 минути. Джумейн Джоунс отбеляза 12 точки, а Джордже Мичич – 11.

В събота Левски открива и сезона в Националната баскетболна лига, срещу Берое, от 18.30 в зала „Универсиада“, а другата седмица има и първо домакинство от Балканската лига, срещу македонския Кожув.