Наставникът на Левски Антони Здравков се извини на всички фенове на „сините“ за безобразната игра на тима в дербито срещу ЦСКА, загубено с 0:3. Специалистът обясни, че много брак е имало в играта на Левски, като допълни, че много от играчите не са спазили тактическата дисциплина.

„Искам да се извиня на привържениците на Левски за безобразното първо полувреме. Трябваше да си подаваме топката по земя и да търсим празните пространства. Толкова елементарни голове допуснахме, не направихме нищо от това, което бяхме говорили. Не бих казал, че отборът е пренавит. Една част от играчите не спазват тактическа дисциплина, нещо, от което се оплакваше и Йоканович. Такъв двубой се играе с взаимна помощ, с взаимодействие между играчите“, започна Здравков.

„Трябват строги правила, така се променят нещата. От първия момент знаех, че няма да е лесно. В момента има хора, които не правят това, което се иска от тях. Това не е професионализъм. Отбор трудно се вдига. Всички, които са в Левски, трябва да осъзнаят какво е Левски“, сподели треньорът.

„Съвсем правилно е казал господин Батков, че спира финансирането, така и трябва. Трябва да се дава път на младите“, завърши Здравков.

„Изиграхме едно безотговорно първо полувреме, допуснахме най-елементарните голове в историята на дербито. Липса на тотална концентрация. Дори това, което съумяхме да създадем, не отбелязахме. ЦСКА не ни изненадаха с нищо. Ние се изненадахме сами. Явно този проблем го има от доста време - липсата на отговорност“, сподели още Тони Здравков.

„Ще разговарям с ръководството и ще настоявам, че хора, които днес са били в друг мач, говоря за техническа дисциплина, трябва да си понесат отговорността. Първата е финансова, след това има и други неща. Лично аз ще настоявам за това. В момента не е нужно да ги казвам, ще ги видите на мача с Ботев, кои са“, допълни наставникът.

„Мисля, че без колектив и настроение няма как да се играе футбол. Репликирането между футболисти също е недопустимо. Колкото до Гари Родригес мисля, че никога няма да се научи да играе колективно.“

„Скандали няма в отбора. Ще видим повече нови лица в следващия мач“, допълни Тони Здравков.