Челси спечели много важни три точки в дербито срещу Манчестър Сити, като по този начин остана на второ място във временното класиране на Премиършип. Лондончани постигнаха изключително драматична победа с 2:1 в най-интригуващия сблъсък от деветия кръг на Премиършип, който се игра на „Стамфорд Бридж“. Сръбският защитник на Манчестър Сити Матия Настасич се оказа големия грешник за „гражданите“, докато в герой за Челси се превърна Фернандо Торес.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

На "Стамфорд Бридж" в Лондон двата отбора си размениха по едно полувреме, като домакините тотално доминираха през първата част и създадоха доста голови положения. Още в 3-та минута „сините“ можеха да поведат, след като Оскар центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Гари Кейхил стреля от въздуха, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Джо Харт. Челси можеше да поведе в 27-та минута, когато Рамирес пусна чудесен извеждащ пас към Фернандо Торес, който се измъкна от защитата на гостите и излезе сам очи в очи срещу Джо Харт, но изигра по много лековат начин ситуацията и отблизо изпрати топката високо над напречната греда на вратата на Манчестър Сити.

Челси все пак поведе в резултата в 32-та минута, когато Фернандо Торес направи добър пробив отдясно по атаката на „сините“, след което центрира прострелно в наказателното поле на Манчестър Сити, където Андре Шурле отблизо прати топката във вратата на Джо Харт.

Торес бе най-добрият играч на терена и със страхотен изстрел от неудобна позиция в 36-та минута уцели страничната греда на вратата, пазена от Джо Харт.

Най-чистото положение за Манчестър Сити бе в 41-та минута, когато Серхио Агуеро стреля опасно, но Петър Чех се намеси убедително и спаси.

След почивката обаче "гражданите" заиграха по-силно и в 48-та минута Серхио Агуеро изравни след невероятен изстрел в близкия ъгъл на Петър Чех, като вратарят на лондончани трябваше да се намеси по-добре.

Този гол разконцентрира играчите на Челси, докато внесе още повече увереност във футболистите на Мануел Пелегрини, които създадоха още няколко опасни положения пред вратата на Петър Чех. В 51-та минута Давид Силва центрира в наказателното поле на Челси, където Хави Гарсия стреля с глава от удобно положения, но слабо и Чех спаси без проблеми.

Челси можеше отново да излезе напред в резултата в 57-та минута, когато Франк Лампард центрира от фаул в наказателното поле на Манчестър Сити, където Фернандо Торес стреля с глава, но ударът бе слаб и не затрудни Джо Харт.

Манчестър Сити продължи да има превес в играта и да напада по-опасно. В 65-та минута Давид Силва бе изведен на добра позиция и шутира, но Петър Чех успя да спре удара му с крак.

В 86-та минута Вилиан стреля коварно от фаул, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Джо Харт.

По всичко изглеждаше, че двубоят ще завърши без победител, но в 90-та минута Торес се възползва от ужасно неразбирателство между Матия Настасич и Джо Харт, за да се разпише на празна врата и да донесе трите точки за своя тим.

След тази победа Челси остана на второто място с 20 точки и е на две зад лидера Арсенал, докато Манчестър Сити остава на седма позиция с 16 точки.

Тотнъм постигна много трудна домакинска победа с 1:0 срещу Хъл Сити. Единственото попадение в срещата отбеляза Роберто Солдадо от дузпа в 80-та минута.

Това позволи на „шпорите“ да се изкачат на четвърта позиция във временното класиране с актив от 19 точки.

Суонси и Уест Хем не успяха да се победят и завършиха 0:0.