След поражението от Левски в къщи, беше хубаво да спечелим, за да се върнем там, където мисля, че ни е мястото”, заяви старши треньорът на баскетболния Балкан Александър Тодоров след победата на ботевградчани в Самоков над Рилски спортист с 91:82 точки. „Получи се добър мач за нас и имахме контрол над 38 минути върху срещата. Имахме и 18 точки преднина, и щеше да е незаслужено да загубим. Въпреки това имаше вариант и да загубим, защото те на два пъти имаха отворени стрелби при една точка разлика”, каза още Ацо Тодоров.

„Победихме един силен отбор. Отбор, който ще е фактор с първенството. Отбор със силна селекция и с един треньор, който аз лично много уважавам като треньор. Може би те имаха предимство да започнат първенството с два леки мача. Ние от друга страна имахме много по-сериозни контроли и пет мача, от които всеки един беше с изключително силни отбор. Може би преди тях сме влезли в по-добра състезателна форма”, коментира наставникът на Балкан.

„Мога да си пожелая ние да продължим да играем по същия начин с малко по-добра защита, защото 82 получени точки не ме правят щастлив”, сподели още Тодоров и пожела успех на Рилски спортист в турнира Еврочалъндж, тъй като тимът от Самоков стартира със срещите си в надпреварата следващата седмица с гостуване в Унгария.

„Пожелавам на Рилски спортист успех в Еврочалъндж, като първият български тим след много дълго време, който участва там. Ще е преоптимистично да им пожелаем шест победи, но на поне три победи мисля, че и те самите ще са доволни. Мисля, че ще намерят сили да преодолеят този мач и още следващата седмица ще излязат в Солнок за победа”, заяви Александър Тодоров.