В различни медии се появиха информации, че братът на Франк Рибери ще премине в Байерн Мюнхен, а това доста заинтригува привържениците на баварците. Истината обаче се оказа доста по-различна.

19-годишният Стивън Рибери наистина е в Мюнхен, но само за посещение на брат си. По принцип братът на фаворита за спечелване на Златната топка тренира футбол в тима под 18 години на скромния отбор Стад Портелоа, а дали изобщо ще продължи да се занимава с играта не е ясно. "В главата си той вече се е отказал от футбола", призна Франк Рибери.

Все пак Стивън Рибери използва времето, за да тренира с юношите на Байерн, но за привличането му е твърде рано да се говори. "Братът на Франк е тук на посещение и попита, дали може да тренира и в момента го прави", обясни медийният директор Маркус Хьорвик. Стивън тренира с отбора до 19 години на баварците, воден от бившия треньор на Базел Хайко Фогел.

Франк Рибери все пак се надява, че брат му може да поеме по стъпките му: "Бих искал той да има успех. На какво ниво, ще се види. Но той има качества."