Челси тотално надигра Уест Хем в лондонското дерби на 12-ия кръг във Висшата лига и заслужено спечели с 3:0. Успехът, който дойде след два гола на неостаряващия Франк Лампард и един на Оскар, изкачи „сините“ на Моуриньо на третото място във временното класиране, като лондончани се изравниха по точки с втория Ливърпул.

„Чуковете“ от своя страна записаха вече 6-а загуба от началото на сезона и остава с еднакъв актив с Фулъм, но заради по-добрата си голова разлика тимът на Сам Алърдайс остава над чертата.

Нещата на „Болейн Роуд“ тръгнаха на зле за домакините още от началото, макар че Челси откри чак в средата на полувремето. Гостите получиха правото да изпълнят дузпа, а Лампард не трепна и с удар високо в центъра на вратата направи 1:0.

Доминацията на „сините“ продължи и в 34-ата минута Еден Азар и Оскар направиха скоростно двойно подаване зад централния кръг, след което бразилецът се впусна на пробив към дъгата. Малко след като стигна пред границата на наказателното поле, плеймейкърът стреля точно покрай защитник, а вратарят Юси Яскелайнен видя топката със закъснение и плонжът му към долния десен ъгъл беше без резултат.

В типичния си прагматичен стил Челси леко върна газта след паузата, но все пак в 82-ата минута Франк Лампард предреши всичко с мощен шут от дъгата, който премина покрай няколко бранители, преди да спре в мрежата зад Яскелайнен. Това бе 207-ото попадение на ветерана за „сините“ във Висшата лига.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Така с 24-те си точки Челси изпревари Саутхемптън, който остава четвърти с две по-малко. Уест Хем е 17-и с 10 в актива си, дошли след 2 победи и 4 равни мача.