Ръководството на Нефтохимик спира финансирането на отбора. Футболистите на „шейховете“ няма да получават нито заплати, нито премии до зимната пауза, като не е ясно какво ще се случи с бургаския тим след края на първия дял на шампионата. Новината съобщи лично наставникът на тима Атанас Атанасов след загубата от Локо Пд с 0:2 в мач от 19-я кръг на А група.

„Загубихме двубоя, мисля, че няма от какво да се срамуваме, поради факта, че вече няма да има никакво финансиране – няма да има заплати, няма да има премии, така че пак им прави чест на момчетата, че има дух, има амбиция и желаят да се показват и да градят нещо. Това ни обяви ръководството. Не знам какво ще се случи след края на сезона. Пак играчите показват морал, че излизат да играят. Мисля, че това са едни достойни момчета“, заяви Атанасов.

„Колкото до мача, мисля, че имаше нарушение при първия гол. Нарушение срещу Патев. Има и ситуация за дузпа в наша полза. Няма какво да коментираме, ще продължаваме да играем в оставащите мачове и да спечелим колкото се може повече точки“, завърши наставникът.