Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров бе категоричен, че спрямо клуба се води агитация. Босът на „червените“ обвини бившия юрист на тима Радостин Василев, който бе освободен от настоящото ръководство, че сега работи срещу клуба.

„Тази пресконференция е належаща поради кампанията, която се усили към клуба в последните дни. Тя дойде от няколко посоки, както от бивши служители на ЦСКА, така и от някои медии, които по една ли друга причина гонят свои интереси. Това не им прави чест“, започна Александър Тодоров.

„Знаете, юли месец новото ръководство пое клуба в тежък момент – отборът бе пред зариване. Поехме тима със задължения над 35 милиона, в момента до края на седмицата ще приключи одита, през тези месеци, в които сме положили къртовски труд, сега задълженията по баланс са между 15-16 милиона. За да свалим този дълг почти на половина, сме предприели не малко ходове. Естествено ЦСКА се нуждае от пари. Бившият юристконсулт го каза в една медия, но това не е новина. Въпреки всичко, въпреки ударите, ние държим нещата в относителен контрол.“

„Пълна лъжа са интерпретациите, че нещо ни изненадва. Само ще кажа, че в момента в ЦСКА има около 45 вътрешни дела, от които почти всички са унаследени, а останалата част са на служители с неизплатени заплати. За най-голямо съжаление и въпреки, че не исках да засягам случая – нямам навика да коментирам бивши служители, но явно бившият юристконсулт Радостин Василев, някой го използва за атаки срещу ЦСКА. Не може той да принуждава бившите служители да започнат дела срещу ЦСКА и той да ги представлява. Това е недостойно. Той си вадил хляба от този клуб. Ще ви разясним и каква е била работата на тези хора“, добави Тодоров.

„В момента събираме доказателствен материал за едни безобразия и за едни източвания на клуба от тези хора и съвсем скоро ще ги предоставим. Да не говорим, че една голяма част от документацията по делата, които водим липсват. Молим съда да ни предостави документи, за да водим дела. От ден на ден се убеждавам, че добре постъпих, че освободих Радослав Василев. Аз го назначих още, докато беше студент, дадох му пътя, а той говори глупости. И с негова участие клубът е доведен до закриване. Единственият договор, който имаме с „ЦСКА завинаги“, това е за направата на игрищата – казвам това, за да спра всички спекулации в тази насока. Многократно съм говорил с Александър Чакмаков, той сам ми е казвал, че сдружението няма финансовата възможност да издържа клуба. Не е лесно да се издържа ЦСКА. Видяхте и Гриша Ганчев и други изразиха желание да поемат клуба, но само толкова“, коментира още тежката ситуация на ЦСКА Александър Тодоров.

На свой ред, шефът на международния отдел Владимир Рупов, внесе повече яснота върху правната страна на нещата, като обясни: „Има много заведени дела от бивши играчи срещу клуба, дори такива, които са имали само предварителни договори. Сумите които искат се равнявам на милион и нещо. Всички тези лица се представят от един адвокат. Няма да му казвам името. В момента събираме доказателствен материал и скоро ще заведем дело за опит за източване на клуба и за финансова измама в особено големи размери. Срещу клуба има още текущи 6 дела, които са на фаза, в която се очаква решение. За жалост тези дела са забавени. По много от тези дела е липсвала документация. Едва съм си събирал информация, за да направя някаква защита. Когато обаче някой дължи пари на ЦСКА, това се приема за нещо съвсем нормално. Мерсин дължи пари за Спас Делев, случаят с Лех – там пием една студена вода. Борим се всички в клуба и каквото е в силите ни го правим“.