Добре организиран благотворителен търг събра точно 47 700 лева, които ще помогнат за издръжката на волейболния тим на ЦСКА. Организираното от Александър Попов наддаване в помощ на „червения“ тим събра в една зала хора с възможности обичащи ЦСКА. Това даде необходимия резултат и събраните средства ще помогнат за укрепването на базата, в която се готвят волейболистите и волейболистките на ЦСКА.

Търгът бе част от кампанията „100 сърца за ЦСКА“, която бе стартиране с цел финансовото подпомагане на волейболния клуб посредством различни инициативи.

На търга се разиграха предмети дарени от легенди на ЦСКА в различните спортове. Сред дарителите бяха Пламен Константинов, Стефка Костадинова, Антонина Зетова, Ивайло Стефанов, Теодор Салпаров, Димитър Бербатов, Дойчин Боянов, Аспарух Никодимов, Тодор Симов, Михаил Таков, Кубрат Пулев и Валентин Михов. Именно Валентин Михов бе и най-активен в самия търг и в крайна сметка си тръгна с няколко артикула.

Водещ на тържеството бе Димитър Рачков, а спортния журналист Калин Катев бе водещ на самия търг. Мария Илиева и Йорданка Христова пък се погрижиха за доброто настроение на гостите.

Първа в търга се разигра фланелката на Пламен Константинов от Олимпиадата в Пекин. Тя стигна до цена от 3500 лева. Вторият артикул, който бе разигран бе трико на Стефка Костадинова, част от екипа на скачачката ни от 1987 година. Именно това е годината, в която Стефка Костадинова постави световен рекорд в скока на височина – 209 сантиметра. Трикото на Костадинова бе закупено от бившия председател на народното събрание и депутат от НДСВ Борислав Великов за 3000 лева. Първият артикул, който Валентин Михов прибави към богатата си колекция бе значка „Заслужил майстор на спорта“ от 1954 година на легендарния български волейболист и треньор Тодор Симов.

Екип от шампионския сезон в Италия на Антонина Зетова бе продаден за 2600 лева. Бившият юрист на ЦСКА Радостин Василев пък наддава за отличие на Аспарух Никодимов за участието му на световното първенство по футбол в Германия. След пряка битка с Валентин Михов Василев спечели наддаването със сума от 1600 лева. Друг артикул на Аспарух Никодимов също влезе в битка за нов собственик. Купа връчена на Паро от традиционния турнир в Барселона „Жоан Гампер“ бе закупена от ЧСИ 838 Милен Бъзински за сумата от 2600 лева, като Валентин Михов също участва дейно в наддаването.

Постепенно битката за всеки артикул се ожесточи. Фланелка на Ивайло Стефанов бе продадена за 5000 лева, а пикел на алпиниста Дойчин Боянов намери своя нов собственик за 3000 лева. Екип на Матей Казийски бе продаден за 3700 лева.

Най-скъпият артикул сред предложените предмети се оказаха боксови ръкавици и въженце за подготовка на Кубрат Пулев. Те бяха закупени за 6000 лева от Валентин Михов. Купата „Шампион на България“ на волейболния ЦСКА пък бе спечелена на търга от фен фракцията „Офанзива“ за 5000 лева.

Екип на българския нападател Димитър Бербатов на Фулъм бе закупен за 2600 лева, топка с автографите на волейболистите на ЦСКА спечелили срещу Зенит Казан се продаде за 2000 лева, а фланелка на Теодор Салпаров намери новия си собственик за още 2000 лева. Същата сума бе платена и за Купа на Димитър Каров за най-добър волейболист на България за 1971 година. Екип на гимнастика Йордан Йовчев стигна 1100 лева, а вино „Мавдур Асеновград“ от 1969 година бе закупено за 700 лева.

По време на целия търг гостите имаха възможност да си загубят специално вино „100 сърца за ЦСКА“ произведено от Мидалидаре Естейт и специално разработено от енолога Александър Алексиев.