Нападателят на ЦСКА Мартин Петров бе обявен за играч на 19-ти кръг в А група, след като отбеляза два гола във вратата на Локомотив София. Петров обаче направи интересно изказване, като благодари специално на масажистите, кондиционния и помощник треньорите, както и момчетата от школата, които са помогнали теренът на стадион „Българска армия“ да бъде в добро състояние за двубоя срещу Локомотив.

„Благодаря на тези хора, които направиха всички възможно терена да е в перфектно състояние. Тези хора го направиха, въпреки че не им беше работа. Те помогнаха мачът да се проведе на добро ниво, защото знаете ЦСКА в какво състояние е. Два дни се вложи много труд, за да направят терена в добър за стандартите на България начин. От мое име и от името на отбора им благодарим“, започна изказването си Мартин Петров.

Той изрази своята позиция, че на ЦСКА е нужен стабилен спонсор, който да внесе спокойствие в клуба. „В клуба ЦСКА положението е тежко и всички го виждат. Опитваме се да помагаме с каквото можем. Трябва стабилен спонсор, който да поеме клуба. Не казвам, че хората, които са в момента не се стремят да внесат стабилност в ЦСКА, но и те признават, че трябва спонсор. Аз ще съм първият човек, който ще си купи акции, но изчаквам и искам да видя една стабилна политика и стабилно ръководене на клуба. Аз ще съм първият, който ще помогне“, допълни Петров.

„Не съм напълно готов, почти цяла година не съм играл. Има какво да се желае. Все още свиквам с доста работи в българския футбол. Надявам с моята опитност и старание а терена да вдъхвам повече увереност. Когато бях в чужбина следях каквото става в България. Има работи, които ми правят впечатление, но щом съм приел да играя тук тези работи остават на заден план. Ще се опазя от контузии, защото терените в България не са от най-качествените. Най.-добре е да има мачове, от колкото да тренираш по два пъти на ден. Когато имаш тренировки и трябва да тичаш, мрънкаме, като има мачове пак мрънкаме“, заяви още нападателят на ЦСКА.

„Искам честна игра по терените. Статиите и това, което чета имам чувството, че играем не футбол и спорт, а нещо друго. Искам да се играе по честен начин. Който е най-добрия той ще победи“, допълни Мартин Петров.