Арсенал стъпи накриво при домакинството си на Евертън и мачът между двата отбора от 15-я кръг на Премиършип завърши 1:1. „Артилеристите“ пропуснаха идеална възможност да увеличат преднината си пред втория и третия в класирането – Ливърпул и Челси на седем точки. Сега аванса на „топчиите“ пред преследвачите му е пет точки.

Двата отбора играха равностойно през първото полувреме, като двамата вратари направиха няколко решаващи спасявания.

Срещата на „Емирейтс“ вървеше без голове почти до самия край на мача. Арсенал обаче успя да излезе напред в резултата в 80-та минута, когато Тио Уолкът центрира топката в наказателното поле на Евертън, където Жиру отблизо не успя да засече топката, но грешката му бе поправена от Месут Йозил, който на свой ред не пропусна да прати кълбото в мрежата на Тим Хауърд. Радостта на "артилеристите" не продължи дълго, защото само четири минути по-късно Жерард Деулофеу изравни на 1:1. Ромелу Лукаку подаде към юношата на Барселона, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Арсенал и с много добър плътен удар разстреля Шчесни.

В заключителните секунди на срещата след удар на Оливие Жиру топката срещна сглобката между напречната греда и левия стълб на вратата на Евертън.

Арсенал остава на първа позиция с 35 точки, докато Ливърпул и Челси са втори и трети с по 30 пункта, а Евертън е пети с 28.