Отборите на Левски, Берое и Монтана записаха победи в 9-я кръг на Националната баскетболна лига-жени. Левски се справи с Рилски спортист с 67:37 точки, Нефтохимик 2010 загуби от Берое Стара Загора с 57:68 точки, а Хасково 2012 падна у дома от Монтана 2003 с 57:72 точки. Начело във временното класиране е Левски с 6 победи и 2 загуби, колкото има и отборът на Монтана 2003. Шампионът Дунав 8806 е трети с 5 победи и 2 поражения. Берое е на дъното с една победа от седем изиграни двубоя.

В тренировъчната зала на Арена Армеец Левски нямаше никакви проблеми с Рилски спортист, като най-резултатна за „сините” бе Шарел Алън с 18 точки и 6 борби, а за гостите с 14 точки и 12 борби завърши Стефка Митева.

„Интрига не може да има между тези два отбора, защото те ни превъзхождат. Първото полувреме беше малко по-равностойно, защото може би те бяха малко по-освободени и отпуснати от факта, че спечелиха в Русе. Но след това, когато нещата си дойдоха на мястото през второто полувреме се видя разликата в класите между двата отбора. Ние допускаме много технически грешки. Това са възможностите на този етап”, сподели пред Гонг треньорът на Рилски спортист Иван Лепичев, а колегата му начело на Левски Стефан Михайлов заяви:

„Смятам, че съперникът не отстъпва на нашата класа. Който ги подцени, ще има големи проблеми. Ние играем добре в последните две-три седмици и проблемът беше да няма подценяване. В началото имахме колебания, но през второто може би бяхме по-мобилизирани. Заиграхме по-здраво в защита и успяхме да реализираме нашите нападения. Смятам, че правим добри мачове, но имаме още на къде да растем.”

Левски, Берое и Монтана с победи в 9-я кръг при жените

източник: sportsimages.bg