Отборът на Съндърланд изхвърли Челси от турнира за Купата на лигата. „Черните котки“ се наложиха с 2:1 над тима на Жозе Моуриньо, в изключително драматичен четвъртфинален мач, който бе решен след продължения. Домакините изоставаха в резултата почти до края на редовното време на двубоя, но в крайна сметка изравниха 2 минути преди последния съдийски сигнал. Така вкараха срещата в продължения, където изстрадаха триумфа си и заслужено стигнаха до полуфинала.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

Турнирът имаше особена сантиментална стойност за мениджъра на „сините“  Жозе Моуриньо, тъй като именно в тази надпревара португалецът спечели първия си трофей с Челси, при предишния си престой на „Стамфорд Бридж“. Сега ситуацията обаче бе доста по-различна и лондончани отпаднаха на 2 крачки преди финала.

Първото полувреме премина в умерено темпо без много положения и пред двете врати. Логично „сините“ имаха лек превес, но и Съндърланд отговаряше подобаващо.

Шансове за тима на Жозе Моуриньо през тези първи 45 минути се разкриха пред Франк Лампард и Самуел Ето‘о, но късметът не бе на страната на играчите на гостите. Същевременно, „черните котки“, след малко повече от половин час игра, имаха претенции за дузпа, за игра с ръка на Сесар Аспиликуета в наказателното поле. Тези желания на домакините обаче бяха подмината от главния арбитър, който прецени, че няма умисъл в тази ситуация.

С подновяването на играта, Челси реагира светкавично. Момчетата на Специалния натиснаха своя опонент и голът не закъсня. В 46-ата минута тимът от „Стамфорд Бридж“ поведе, след като при едно хубаво, успоредно на голлинията центриране от дясно, Франк Лампард се втурна към топката, за да засече, а Лий Кетърмол в опита си да изчисти си отбеляза автогол – 0:1.

В 69-ата минута именно грешникът за „черните котки“ Лий Кетърмол отправи хубав фронтален удар по посока на вратата на Челси, но Марк Шварцер улови.

Само 2 минути преди края на редовното време, Съндърланд попари Челси, след гол на Фабио Борини, който направи 1:1 и вкара мача в продължения.

Там противно на логиката „черните котки“ бяха далеч по-активни, търсеха повече успеха и закономерно стигнаха до повече положения. На няколко пъти Марк Шварцер спасяваше тима си, но в крайна сметка 119-ата минута Ки Сунг Юенг завърши по чудесен начин хубава тройна комбинация на домакините. При центриране от дясно в наказателното поле на Челси, играч на Съндърланд пое с гръб топката обърна се добре, пусна пас към Ки Сунг, който не сгреши и направи 2:1. По този начин южнокореецът донесе една наистина магическа вечер на тима си, като го прати на полуфинала.