Ръководството на ВК Казанлък Волей се отказа от услугите на новопривлечената през есента украинска състезателка Наталия Клименова.

25-годишната разпределителка ще се завърне в бившия си клуб "Академика" (Харков), защото не можа бързо да се адаптира към високите изисквания в тима на "розите".

"Наталия е изключително добро и трудолюбиво момиче. С прекрасни впечатления съм от нея, но като че ли тя не можа да издържи на голямата отговорност, която пое като основен разпределител на отбора и на голямото напрежение да гони победата във всеки мач. Разделихме се като приятели", обясни старши треньорът на казанлъчанки Петър Дочев.

Според запознати, друга причина за връщането на Клименова в Украйна е и голямата носталгия, която налегнала украинката преди най-важните мачове на "Казанлък Волей – Багира" от последните кръгове на есенния дял на първенството в женската Национална волейболна лига и особено преди турнира за националната купа на България.

Наталия със сигурност обаче ще се връща отново в България, защото има и друг сериозен ангажимент. Русокосата украинка, която е завършила ветеринарна медицина в Харковския ветиринарен институт, продължва образованието у нас. Наталия усъвършенства способностите си в науката и в момента следва магистратура "Контрол на храните" в Тракийския университет в Стара Загора.

Както е известно Клименова бе одобрена за трансфер при казанлъчанки само седмица преди началото на първенството - по време на силния международен турнир в Истанбул, където тя игра във всички мачове от надпреварата. Украинката бе препоръчана на ръководството на "Казанлък Волей - Багира" от известния турски мениджър Мехмед Башаран, след като преди това бе изкарала проби в елитен руски тим, но до трансфер там не се стигна.