Френският нападател Оливие Жиру спря головата си суша и по този начин донесе ценен успех на Арсенал, който гарантира, че „артилеристите“ ще завършат 2013 и ще посрещнат новата 2014 година на върха в Премиършип. Арсенал се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Нюкасъл в мач от 19-я кръг на английското първенство.

От състава на Арсенал липсваха контузените Аарън Рамзи и Месут Йозил, но за сметка на това се завърна Лоран Кошчелни.

Нюкасъл започна предпазливо мача и през първите минути не оставяше никакви възможности на своя съперник.

Джак Уилшър изпробва далечен удар в 23-та минута, но изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Две минути по-късно Нюкасъл организира една от редките си атаки, когато Кабай подаде към Уилямсън, а той продължи към Дебюши, който стреля от въздуха, но в страни от вратата на Войчех Шчесни.

Тим Крул на два пъти отрази удари на Томаш Росицки и Санти Касорла в 27-та и 31-та минута.

В добавеното време на първата част Йоан Кабай стреля опасно, но Шчесни успя да избие топката в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Дебюши стреля с глава, а топката срещна напречната греда, след което бе избита от гол линията от Уилшър.

Арсенал поведе в 65-та минута, когато Джак Уилшър центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Оливие Жиру бе най-съобразителен и успя леко да отклони топката с глава, което бе достатъчно, за да влезе тя във вратата на неубедително немесилия се Тим Крул.

Арсенал бе изключително близо до това да вкара втори гол в 69-та минута, когато Крул изби удар на Уилшър, но топката попадна в Уолкът, който прехвърли вратаря на Нюкасъл и виждаше как вкарва гол преди Дебюши да избие кълбото от гол линията, а накрая Жиру стреля изключително посредствено и пропусна да се разпише за втори път в срещата.

В края на мача футболистите на Нюкасъл се опитаха да изравнят резултата с късен щурм, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.

С този успех Арсенал оглави класирането в Премиършип с 41 точки, докато Нюкасъл е на седма позиция с 33 точки.