Това ли e Левски, който искат да гледат феновете? Скромният ми отговор, без някой да ме е питал е – Не! Чак толкова беззъб, чак толкова импотентен откъм идеи в нападение отбор едва ли феновете са очаквали. Иначе, шефовете на Левски ще ни обясняват, че в този състав има страшно много потенциал. Лошото е, че не се вижда.

Един факт - само около него си струва да поговорим на спокойствие – кой първи би дузпата за Левски?! Този факт обяснява страшно много неща за новия Левски. Първи зад топката застана Георги Петков. Той застана, сгреши. Това се случва на всеки, но Гошо събра СМЕЛОСТ!

Другите ги нямаше. Другите пълзяха 120 минути. На дузпите пък се скриха като мишки… А Левски не е за мишки, просто не е за тях.

Лошото е, че онези, които не бяха мишки ги няма в Левски. Къде по свое желание, къде по нечие друго, но е факт – няма ги.

На кого се крепи новият Левски в момента и около какво се гради? Около Георги Петков, човек с характер, човек, който спаси отбора си в този мач, защото той можеше да завърши далече преди дузпите, ако Гошо Петков не бе вратар. Около Томашич, който „сините” ще изпуснат през лятото и ще бъде поредният голям, който ще си тръгне. Около Юсеф Рабех, който е един отличен футболист и около Даниел Боримиров, чийто край на кариерата за съжаление се вижда.

Като засилят и Георги Петков през лятото за някъде, остава само Рабех и евентуално Лусио Вагнер, ако не го продадат и него. Няма ги фигурите, няма ги онези, които дори и да падаха, падаха като мъже.

Да, Левски игра слабо и през есента в Ловеч, загуби в последната минута, но през годините имаше издания на Левски-Литекс, пълни с биткаджии, с хора с характер, хора които заслужаваха да носят синята фланелка. Тези младежи в момента показват, че мястото им не е в Левски. Дано да ни убедят в обратното по-нататък. И ако не се усетят, и не разберат какво е да играеш в Левски, със сигурност нищо няма да стане от тях. Което е много вероятно между другото.

Колкото и да ни убеждават, че Левски игра добре, сините направиха една смислена атака във втората минута, когато Боримиров пропусна и оттам 118 минути клатиха и чакаха дузпите. А там пребледняха от шубе.

Освен най-беззъбия, Левски има и най-ниския отбор в последните си години. Чак пък толкова много фъстъци на куп не приличат на футболен отбор със сигурност. Ако ги вземат на хокей, половината отбор ще влязат прави в противниковата врата, което може би е някакъв футболен коз, който на този етап ние не сме оценили. Въпросът е - как го оценяват феновете.

Когато им говорихме на сините шефове, те се сърдеха след края на есенния полусезон, че онзи отбор игра грозно през есента, но в него имаше фигури и не беше логично да бъдат изгонени всички на куп, защото някой ще трябва да подпира младите, макар и като патерица. В този нов отбор трябваше да останат някои, около които да се завъртят младите, да се научат да печелят, за да имат самочувствие. Няма ги обаче. В сравнение със Зе Соарес, Мечо Телкийски изглежда като Дейвид Бекъм.

Много ще ми е интересно да ми обяснят сините, защо Георги Петков събра смелост за първата дузпа? Къде са бразилците или младите? Какво, да не бием дузпи на Реал Мадрид, уважаеми левскарчета?

Футболът се учи. Тези млади футболисти ще станат и по-добри, ще тренират, ще се научат. Едно нещо не се учи в този живот - да имаш характер! Или го имаш, или го нямаш. Никой не може да те накара да бъдеш мъж на футболния терен и да се раздадеш със зъби и нокти за отбора, за който играеш. Едно нещо не се учи. Да бъдеш като Гонзо или Топчо! Това е за този мач.. за този Левски, на този етап…