Ливърпул не повтори грешката от миналата година, като успя да елиминира тима на Олдъм и да се класира за четвъртия кръг на ФА Къп след победа с 2:0. Първи гол с екипа на „червените“ отбеляза Яго Аспас, а второто попадение бе дело на Джеймс Тарковски, който си отбеляза автогол.

Впечатление направи, че капитанът и лидер на „мърсисайдци“ Стивън Джерард започна като титуляр, за първи път от началото на декември, откогато лекува травма в слабините.

Резултатът на стадион „Анфийлд“ бе открит след 54 минути игра. Тогава Аспас засече хубаво центриране на Рахийм Стърлинг и изведе тима си напред за 1:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Малко преди края, преднината на домакините бе удвоена. В опита си да пресече удар на Стърлинг, Джеймс Тарковски вкара топката в собствената си врата, а малко преди това гостите претендираха за дузпа, но желанията им бяха подмината от главния рефер.

Същевременно, Ливърпул не успя да завърши срещата в пълен състав. Даниел Агер получи травма, която не му позволи да продължи, а Брендън Роджърс бе извършил всичките си смени.

За четвъртия кръг на ФА Къп се класира още Съндърланд, който се наложи над Карлайл с 3:1. Порт Вейл завърши наравно (2:2) срещу Плимут и сега следва преиграване.