Българската тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу ракета номер 6 в света Петра Квитова на полуфиналите на турнира в Сидни. Пловдивчанката е в добро настроение, което проличава и от интервюто, дадено пред официалния сайт на Женската тенис асоциация.

„Определено се чувствах добре на корта. Този резултат ме прави много щастлива, с оглед на представянето ми през изминалата година. Това показва, че съм свършила много добра работа преди началото на сезона“, сподели Цветана Пиронкова.

„Миналата година беше много разочароваща, ако изключим Уимбълдън и няколко четвъртфинала. Какво се случи? Наистина не знам. През изминалата година, преди да започне новия сезон работих много упорито – никога не съм работила толкова много през живота си. Но просто не ми се получи. Започнах да се притеснявам. Не мисля, че това ми помогна много“, коментира още българската тенисистка.

„Преди началото на този сезон реших да променя малко някои неща, да го карам по-леко и да работя повече във фитнеса, също така и моята игра. Работих по психиката си. Мисля, че сега просто приемам нещата по-лесно. Чувствам се по-релаксирана и се наслаждавам на играта. Предполагам, че на това се дължат настоящите ми резултати“, каза още пловдивчанката.