Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стигна до финала на турнира в Сидни. Чаровната българка сломи на полуфинала световната номер 6 Петра Квитова, като се наложи с убедителното 6-4, 6-3.

Класирането за решителния двубой има особена стойност за амбициозната ни състезателка, тъй като това е първи WTA финал в кариерата й.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

Началото на срещата, която продължи 1 час и 23 минути, бе по-силно за представителката на Чехия. Квитова упражни натиск върху пловдивчанката, но Пиронкова удържа. Тя показа стабилна игра и стигна до изравняване на резултата (2-2). Постепенно разсеяността взе връх в Квитова и грешките й зачестиха, а Цвети се възползва подобаващо от това, за да стигне до резултат 6-4 и да затвори сета.

Във втория сет, Пиронкова тотално затвърди доминацията си. Българската тенисистка набързо поведе с 3-0, а Квитова така и не намери начин да противодейства на чудесната й игра. В крайна сметка чехкинята докара резултата до 3-4, но в тези минути родната състезателка показа още по-голяма съобразителност, концентрираност, умели отигравания и добър сервис, а така си подпечата победата и си гарантира място на финала: 6-3.

Припомняме, че това е седма поредна победа за Пиронкова, която започна от квалификациите в Сидни.

Турнирът е с награден фонд 710 000 долара, а в решителния мач Цвети Пиронкова ще спори с победителката от срещата Мадисън Кийс - Анджелик Кербер.