Цветана Пиронкова ще спори за първата си титла от WTA турнир с Анджелик Кербер на финала в Сидни. Кербер успя да победи 18-годишната американска тенисистка Мадисън Кийс с 6-4, 6-2 на полуфинала. Това означава, че българката ще се изправи пред номер девет в света, за да се опита да вземе първата си WTA титла в кариерата си.

Кербер и Пиронкова са играли два пъти до този момент, като са си взели по една победа. Малко по-рано днес Пиронкова отстрани Петра Квитова на полуфинала, като показа изключително тактически зряла игра. Цвети, която стартира като квалификант, надделя над чешката тенисистка по перфектен начин.

Българската тенисистка започна участието си на турнира от квалификации и стигна до основната схема, където записа победи над Сорана Кърстя, Варвара Лепченко, Сара Ерани, а както и номер шест в света Квитова.

С успеха си Пиронкова успя да си осигури 330 точки за ранглистата, което със сигурност ще я качи до около 68 място. Финалът ще се играе в петък около 10 часа българско време./БГНЕС