Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не можа да скрие вълнението си след чудесната победа над Петра Квитова, която я прати на финала на турнира в Сидни. Чаровната ни състезателка сподели, че е безумно щастлива от случилото се, като допълни, че това е първият й WTA финал и не скри, че го е очаквала дълго време.

„Разбира се, че бях нервна в края на срещата, но се опитах да се противопоставя подобаващо. В момента съм безумно щастлива, но същевременно се опитвам да остана здраво стъпила на земята и да се концентрирам върху следващия мач“, започна Цвети Пиронкова.

„Това е моят първи WTA финал. Толкова дълго съм мечтала за него. Това нещо липсваше в кариерата ми до този момент. Можете да си представите как се чувствам сега и как ще се чувствам утре на финала“, продължи емоционалното си изказване българката.

Същевременно отпадналата Петра Квитова коментира: „Пиронкова ме затрудни доста с това, че се движеше много добре по терена, бе доста концентрирана и сервираше чудесно“.

Припомняме, че в решителния двубой Пиронкова ще се изправи срещу Анджелик Кербер. Мачът е утре, 10 януари, и ще стартира около 10.00 часа българско време.