Председателят на българската федерация по тенис Стефан Цветков заяви, че се надява Цветана Пиронкова да продължи да се наслаждава на добрата си игра. Ръководителят се включи в ефира на Дарик радио и предаването „Дарик кафе“, където коментира успеха на чаровната българка, която елиминира Петра Квитова и се класира за финала на турнира в Сидни.

„Всяка победа е ценна, след всеки мач Цвети е по-уверена. Пожелавам й да запази този дух и за финала. Невероятен старт. Не само аз, но и всички българи са много щастливи за нея. Седем поредни победи са много голямо нещо. Мачовете още от квалификациите бяха срещу тежки съперници. Този турнир се доближава до най-силните“, започна Цветков.

„Не искам да влизам в прогнози. Искам само Цвети да продължи да се наслаждава на играта си. Виждаме много добро движение на корта, висока концентрация. Дано да запази това и да продължи напред. Каквото и да стане на финала, това е голям успех. Тя успя да победи поредица от физически силни опонентки. Надявам се това да продължи и да ни радва още. Надявам се да има постоянство“, каза още Цветков.

„Има и психическа, и физическа умора, но нека да мине финалът, пък ще видим какво ще стане на Откритото първенство в Австралия“, завърши Стефан Цветков.

Припомняме, че финалният мач на Цвети Пиронкова на турнира в Сидни ще бъде утре, 10 януари, от около 10.00 часа българско време време срещу Анджелик Кербер.