Със спиращ дъха голов спектакъл Ливърпул взе първата си победа във Висшата лига над Стоук Сити. Мърсисайдци, с дейното участие на домакините, въвлякоха феновете в изключителна игра на гоненица, който в крайна сметка приключи при 5:3 за „червените“. Луис Суарес отбеляза два гола (№ 21 и № 22 през сезона)за историческия успех и асистира на Даниел Стъридж, който вкара при завръщането в игра след повече от месец извън игра. Двама бивши играчи на Ливърпул – Питър Крауч и Чарли Адам задържаха Стоук в играта през първата част, докато Джонатан Уолтърс се погрижи за това след почивката.

Още началото на двубоя загатна на зрителите по трибуните, че им предстои да наблюдават изключително шоу. В петата минута Рахийм Стърлинг проби по десния фланг и центрира пред дъгата на наказателното поле. Там Али Сисоко овладя и стреля от въздуха, а иначе неточният му изстрел рикошира в гърдите на Райън Шоукрос и заблуди тотално вратаря Джак Бътланд в първия му мач като титуляр за „грънчарите“ – 0:1.

Тимът на Марк Хюз опита да заиграе по-активно и известно време държеше инициативата, като на два пъти с право претендираше за дузпи след задържания на Мартин Шкъртел. Словакът често пускаше ръцете в употреба при статичните положения, като потърпевши бяха Марк Уилсън и Марко Арнаутович.

Като цяло „грънчарите“ не създадоха много главоболия за защитата на Ливърпул, макар и вратарят Симон Миньоле да се огъна при няколко центрирания. Логично съсредоточаването на силите в атака доведе до фатална двойна грешка в отбрана в 32-ата минута. Тогава Марк Уилсън твърде рисковано опита да върне с глава към вратаря, а Суарес притесни достатъчно Шоукрос, за да му отнеме и лесно да направи 0:2.

Стоук изглеждаше обречен, но в рамките на 6 минути осъществи феноменално завръщане. Първо в 39-ата минута Марко Арнаутович бе оставен да центрира отдясно, а Коло Туре изпусна Крауч, който с глава стреля покрай Миньоле в долния десен ъгъл. Точно преди почивката с известна доза шанс Чарди Адам се измъкна от Стивън Джерард и с тежък шут през краката на Шкъртел не остави никакъв шанс за вратаря – 2:2.

Положителната развръзка вдъхна смелост в играта на домакините през втората част, но те отново понесоха ранен тежък удар. Рахийм Стърлинг пресече пас  в центъра на терена, като останаха съмнения за игра с ръка, и проби в наказателното поле. Там младокът се опита да мине покрай Марк Уилсън, който игра с тяло и го събори на тревата, а съдията пресилено посочи бялата точка. Оттам Джерард не сбърка и изведе тима си напред в своя юбилеен 650-и мач за клуба.

В средата на втората част Даниел Стъридж се появи на терена вместо направилия сериозен пропуск през първата част Филипе Коутиньо и почти веднага показа, че партньорството му със Суарес функционира на познатото ниво. В 72-ата минута англичанинът получи топката пред наказателното поле, финтира съперник и с елегантен пас намери Ел Пистолеро в пеналта, а уругваецът с фалцов шут до лявата греда матира Бътланд.

Пет минути преди края Уолтърс върна надеждата за Стоук, след като овладя кълбото на метър зад точката на дузпата и стреля в центъра на вратата, а Миньоле сбърка неприятно и топката мина между ръката и крака му.

В 88-ата обаче Стъридж сложи точка на спора, след като засече страхотен диагонален пас на Суарес, но Бътланд с чудесен рефлекс спаси. Нападателят обаче отново овладя топката и с плътен изстрел отблизо намери празното пространство между близката греда и застаналия на голлинията бранител.

Победата върна мърсисайдци в на последното място в топ 4 с 42 точки, на една пред градския съперник Евертън. Лидер е Манчестър Сити с 47 пункта.