Агентът на Лукас Моура отправи сериозен намек, че Манчестър Юнайтед е все по-близо да привлече неговия клиент, макар и с повече от година закъснение.

„Червените дяволи“ много искаха да привлекат бразилския национал още през лятото на 2012 година, когато сър Алекс Фъргюсън все още бе начело на тима. Въпреки огромния си авторитет, шотландецът обаче се провали в начинанието си, след като Пари Сен Жермен се появи в последния момент с много по-сериозна оферта за крилото. Така в крайна сметка Моура предпочете да премине в клуба от френската столица, като довърши годината в своя Сао Пауло, а от януари 2013 се присъедини към настоящи си тим.

В момента обаче 21-годишният техничар не е много доволен от малкото възможности, които получава под ръководството на Лоран Блан, а ситуацията съвсем логично привлече вниманието на Юнайтед.

„Лукас в момента не играе толкова, колкото се надявахме. Това е вярно“, разкри агентът на халфа Вагнер Рибейро. „Засега в плановете ни не влиза да напуснем ПСЖ. Той все още има шансове като част от състава, но ще преоценим ситуацията в края на сезона.“