Отборът на Дунав отпадна от турнира за Купата на България по волейбол. В двубой от първия кръг в надпреварата русенският състав загуби от тима на УНСС. След близо 2 часа игра и поредица от обрати в резултата, Дунав отстъпи с 2:3 гейма в София. В отделните части: 18:25, 25:23, 25:22, 18:25 и 4:15.

Началото на срещата беше равностойно. Домакините взеха аванс от няколко точки в средата на гейма, което беше решаващо за крайния изход на първата част. Съставът на УНСС затвори гейма при 25:18.

През втората част русенският тим поведе с 8:4 на първото техническо прекъсване. Домакините намалиха пасива си на само точка при 15:16, но волейболистите на Дунав не допуснаха да се стигне до обрат в резултата и спечелиха частта с 25:23.

И третият гейм започна с по- силна игра на гостите. Те взеха убедителен аванс от 8 точки при 14:6. Последва обаче поредица от успешни отигравания на отбора на УНСС и те намалиха пасива си на 2 точки на второто техническо прекъсване. До края на частта русенският тим игра по- концентрирано в решаващите ситуации и поведе с 2:1 гейма след 25:22.

До края на срещата обаче отборът на УНСС имаше инициативата. Домакините спечелиха четвъртия гейм с 25:18. В тайбрека те взеха аванс от 5 точки още в самото му начало. Спечелиха го с 15:4, а с това стигнаха и до победата в двубоя и се класираха за следващата фаза на турнира, пише ruse.topnovini.bg.