Само седмица след като Ботев Пловдив изхвърли Локомотив София от турнира за Купата на България, канарчетата бяха близо до нов успех срещу железничарите в Надежда, които изравниха за 2:2 минута преди края, но пропуснаха да се доближат до върха в класирането.

Зоран Балдовалиев даде преднина на Локо София в 21-ата минута с удар от границата на наказателното поле, пратен право в долния десен ъгъл на Славчо Тошев.

Точно час след началото на срещата. Урош Голубович изби в тялото на защитник далечно центриране, топката попадна в Георги Какалов и той я прати в мрежата.

В 76-ата минута Какалов направи обрата пълен, след отново се възползва от лошо изчистена топка от защитата на Локомотив.

Железничарите натиснаха гостите и стигнаха до изравнително попадение в последната минута на редовното време, като голмайстор отново бе Балдовалиев, като пловдивчаните оспорваха гола му заради засада.

Със загубените две точки на отлично почистения от снега свой терен, червено-черните изпуснаха да се доближат на шест точки от водача ЦСКА, но увеличиха аванса си пред Левски на четири точки.