В мач от 19-я кръг на А група Беласица загуби с 1:2 от Литекс и по този начин ловчанлии погледнаха към челото на класирането, след като отборът изостава само на три точки от Левски.

Домакините поведоха още в 4-та минута, когато Бето центрира в наказателното поле на Литекс и Кабранов се разписва с глава в мрежата на Тодоров.

Само две минути по-късно Нифлор свали топката на Дуду пред наказателното поле на Беласица, но шутът на бразилеца излезе в аут.

В 13-та минута след разбъркване в малкото наказателно поле на Беласица топката стигна до Емил Ангелов, който стреля с глава, но вратарят Бахтерлиев улови топката.

Още в 46-та минута Ивелин Попов центрира от ъглов удар, след което Седрик Юрас с глава изравни резултата.

В 73-та минута Ивелин Попов бе изведен срещу вратаря, но ударът му излезе в аут.

Две минути по-късно Зоран Янкович намери Крум Бибишков в малкото наказателно поле, но нападателят с глава не успя да преодолее Бахтерлиев.

В 78-та минута Нифлор е изведен сам срещу Бахтерлиев, но вратарят блестящо избива неговия удар.

Само минута по-късно след изпълнение на ъглов удар топката стига до Нифлор, който със силен шут по земя я праща зад Бахтерлиев.

В 81-та минута Крум Бибишков намери Нифлор в малкото наказателно поле, но нападателят с глава стреля на милиметри от лявата греда.

В 90-та минута Антон Генов изгони от скамейката на Литекс старши треньора Миодраг Йешич.

Във втората минута от даденото от съдията продължения вратарят Бахтерлиев заковава на гол линията удар на Крум Бибишков с глава.