Реал Мадрид победи Еспаньол с 1:0 в мач реванш от 1/8-финали в турнира за Купата на Краля. В първия мач в Каталуня "белия балет" отново бе победил с 1:0 и така с общ резултат 2:0 си осигури място на 1/4-финалите в надпреварата, където ще срещне Атлетик Билбао или градския си съперник Атлетико Мадрид.

Успехът над Еспаньол ще влезе в историята на клуба, тъй като с него Реал подобри рекорда си за най-много мачове без допуснат гол. Победата на "Сантяго Бернабеу" бе осми пореден двубой, в който отборът на Карло Анчелоти не допуска гол в своята врата.

Единственият гол в двубоя дойде още в 7-а минута и бе дело на Хесе Родригес. Юношата на Реал пое с гърди отличен дълъг пас на Чаби Алонсо и преодоля Кико Касия, стреляйки в близкия ъгъл.

Кристиано Роналдо изпусна великолепен шанс за удвояване на преднината, след като остана очи в очи с Касия, но ударът му бе отразен от вратаря. Португалецът направи още няколко пропуска и в крайна сметка не успя да се разпише.

През второто полувреме Хавиер Агире пусна в игра нападателя Йон Кордоба в опит да увеличи нападателната си мощ. Усилията на гостите обаче бяха обезсмислени от Виктор Санчес, който получи втори жълт картон и напусна терена в 78-а минута.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!