"Става дума за функционално облекло. Водещата характеристика е функционалност и удобство", коментира проф. Любомир Стойков, пред БГНЕС.

Българският олимпийски комитет днес представи официалните облекла на делегацията за зимните игри Сочи 2014. Церемонията бе в представителния магазин на модна къща "Агресия" на бул. "България" № 58 и бе уважена от проф. Любомир Стойков и Евгени Минчев.

"Комфортът е важен. Аз съм впечатлен от материите. Това са кашмир, чиста вълна, 100% памук, една високо технологична обработка, която оправдава максимата, че в днешно време платовете правят модата. Монограмът е поставен на място и не натежава, казано образно. Ако сме суеверни можем да кажем, че тези облекла ще помагат на нашите олимпийци да поставят големите рекорди", добави още Любомир Стойков.

"Ако искате мога да направя и аз едно предложение. В много олимпийски игри има доста гей - играчи. Ето, те могат да се облекат като мен. Аз също бих направил закон срещу гей - пропагандата. Не е нужно да има гей - пропаганда за нещо, което е нормално. Всеки, който излиза да демонстрира колко е гей, нека да си получи заслуженото. Когато някоя жена излиза да прави демонстрация колко е руса, това също е толкова глупаво, колкото да демонстрирате, че сте гей. Никой не трябва да бъде наказван, но трябва да се спират хората, от това да показват какви са. Така всеки ден може да излизат хора и да показват какви са. В Библията е казано, че всички сте чада на Бог. За мен не трябва да се коментира подобно нещо, защото няма смисъл. Може само да се даде кураж на подобни хора, които биха искали да се изразят", добави Евгени Минчев. /БГНЕС