Кандидатите за подписа на Станислав Манолев се увеличиха с още три, научи Гонг. Украинските Таврия Симферопол и Металург Донецк, както и руският Анжи Махачкала желаят силно да привлекат българския национал.

В началото на 2014-та благоевградчанинът стана свободен агент, след като се раздели С ПСВ Айндховен. Желаещи за десния халф-бек са още италианските Парма, Торино и Киево. В момента Манолев подържа форма с бившия си тим Литекс и връща добрата си форма след близо половин година изгнание във втория тим на ПСВ. В четвъртък националът блесна с два гола само за едно полувреме игра н контрола срещу сръбския шампион Партизан.

Наставник в Таврия е българинът Николай Костов, който вече привлече бившите играчи на Ботев и Левски Бобан Грънчаров и Нуно Пинто, както и Давид Каядо от Берое. „Българската” връзка в Металург Донецк е още по-силна – доскоро част от клуба беше любимецът на феновете на ЦСКА Велизар Димитров, както и екс-крилото на Левски Зе Соареш. Бившите нападатели на „армейците” Жуниор Мораеш и Грегъри Нелсон все още са част от тима от Донецк.

Анжи Махачкала е на последно място в руската Висша лига, но стяга доста амбициозна селекция в отчаян опит да се спаси от изпадане. В тима вече под наем пристигнаха руските национали от Зенит Владимир Бистров и Александър Бухаров, както и украинският национал Александър Алиев от Динамо Киев.

Самият Станислав Манолев не бърза да вземе окончателно решение къде да продължи кариерата си.