Барселона взе добър аванс от два гола в полуфиналния сблъсък срещу Реал Сосиедад за Купата на Краля на Испания. Каталунците се наложиха с 2:0 срещу баските в мача на „Камп Ноу“.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БАРСЕЛОНА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Барселона игра значително по-добре срещу своя съперник. Каталунците доминираха от самото начало на срещата, но направиха много фрапатни пропуски и не успяха да постигнат по-убедителна победа.

Първата сериозна опасност в срещата бе пред вратата на Барселона. В 3-та минута футболистите на Реал Сосиедад направиха бърза контраатака. Карлос Вела насъбра няколко футболисти на Барселона около себе си, след което подаде към Антоан Грисман, който стреля, но Хосе Пинто спаси.

Барселона веднага вдигна оборотите и наложи много висока преса още в първите минути на мача. В 7-та Педро стреля опасно, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Субикарай.

Каталунците направиха първия фрапантен пропуск в 11-та минута, когато Лионел Меси подаде към Даниел Алвеш, който центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Франсеск Фабрегас бе оставен непокрит и отблизо стреля, но Субикарай успя да спаси и да избие в корнер.

Две минути по-късно Алексис Санчес бе длъжен да вкара отблизо в опразнената врата, но след удара му топката срещна мрежата на вратата на Субикарай, но от външната страна.

Барселона продължи да налага сериозна преса и високо темпо на игра и в 25-та минута Фабрегас подаде към Меси, който на два пъти отблизо стреля, но и в двете ситуации Субикарай успешно се намеси и спаси.

Домакините бяха изключително близо до това да поведат в резултата в 39-та минута, когато Лионел Меси стреля от фаул от около 21 метра, но топката разтресе напречната греда на вратата на Реал Сосиедад.

Втората ситуация, която се откри пред баските през първото полувреме бе в 43-та минута, когато Карлос Вела излезе сам срещу Пинто, но вратарят успя да отрази удара на мексиканеца.

Логичното се случи в 44-та минута, когато Барселона поведе в резултата. След центриране от корнер в наказателното поле на Реал Сосиедад се получи разбъркване, а най-съобразителен се оказа Серхио Бускетс, който вкара за 1:0.

Веднага след гола Иниго Мартинес си позволи да напсува главния съдия Гонсалес Гонсалес и бе изгонен с директен червен картон. Така Реал Сосиедад доигра мача с човек по-малко.

Барселона поведе с 2:0 в 60-та минута, когато Алексис Санчес излезе сам срещу Субикарай и стреля, но топката се отклони в левия стълб на вратата на Реал Сосиедад. След това Елустондо се опита да избие топката, но за сметка на това уцели вратаря Субикарай, който нямаше как да реагира бързо и от тялото му кълбото влетя във врата на Реал Сосиедад.

До края на мача футболистите на Барселона търсеха да отбележат трети гол, но опитите им се оказаха безуспешни, тъй като Субикарай на няколко пъти показа, че се намира в добра форма.

Реваншът на стадион „Аноета“ е през следващата седмица.