Старши треньорът на Левски Тони Здравков сподели в ефира на Спортно шоу Гонг, че три от головете, получени във вратата на „сините“ в днешната контрола срещу Теплице (2:4) са паднали след индивидуални грешки. Наставникът обясни, че Аймен Белаид има медицински проблем, а Владо Гаджев болки в коляното, затова двамата не се появиха в днешния спаринг.

„Най-лошото е, че попаденията са от индивидуални грешки. Когато един допусне индивидуална грешка, другият е далеч, което значи, че грешката е и тактическа. При три перфектни контраатаки, при наши грешки, ни вкараха три гола и една дузпа, при която нямаше нарушение, но това не е извинение“, сподели Тони Здравков.

„Всички футболисти получиха равен брой минути до момента на лагерите, в оставащите срещи и тренировки не е проблем, отборът, който ще играе главно в първенството, да бъде готов.“

„Белаид има медицински проблем, едно възпаление, затова остана в София да му бият едни инжекции, надявам се всичко да е отшумяло. Гаджев е с лек проблем в коляното, докторът взе решение да не вземе участие, тъй като терените да доста твърди“, коментира още наставникът на Левски.

„Вървят разговори и аз не съм запознат какво се е случило с новия футболист. Ако успеем, ще бъде добре. Днес съм доволен от няколко човека, които влизат с ритъм и нагласа да покажат, че са добри футболисти. От волята и характера, доволен съм от една част от младите футболисти“, каза още треньорът.

„Орлин Старокин няма никакъв проблем да играе като ляв защитник. Мики Орачев показва, че има качество и ниво, но му трябва време, защото има мачове само при юношите. По-големият проблем според мен е на левия фланг, отколкото с левия защитник. Във футбола не се гледа как е отбелязан голът, а колко гола си вкарал“, каза още Тони Здравков.

„Днес нямахме проблеми при статичните положения. Но проблемът според мен не е изцяло в защитата, а днес губихме топката в определена зона, всички оставаха на място, което не е добре. Трябва да играем общо, като отбор и в защита.“

„Деко беше изпаднал в едно нетипично за него състояние, сега пази режим, държи нормални килограми, старае се, тренира и ако продължи така, ще играе.“

„Левски ще бъде в най-добрата си форма след 4-я кръг нататък, казах го още преди месец. Аз не се притеснявам да излезем с потенциала, с които разполагаме. Това, което ми направи впечатление е, че всеки се събраха в автобуса, дискутираха кой къде може да помогне при допуснатите голове, не се обвиняваха“, завърши Тони Здравков.