Ботев Пд победи с класическото 3:0 Славия в среща от 20-я кръг на А група. Въпреки че срещата започна равностойно и изглеждаше такава почти до края на първото полувреме, гостите от София така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение. За сметка на това момчетата на Тенчо Тенев се възползваха от всяка отдала им се възможност и заслужено взеха трите точки с три попадения от този мач.

В самото начало Славия опита да наложи натиск, но въпреки това „канарчетата” стигнаха до гол още в 9-та минута. Дормушали Саидходжа намери с много прецизен пас в наказателното поле на „белите” Георги Христов, който прати топката в мрежата на гостите.

Вторият гол за Ботев Пловдив дойде две минути преди края на първата част. В 43-та Георги Какалов центрира на задна греда, Саидходжа засече топката и я прати в мрежата на противника за 2:0.

До края на първата част резултатът не се измени, въпреки че играта бе равностойна. Футболистите на Славия задържаха повече кълбото, но така и не съумяха да намерят пролука в защитата на домакините, за да стигнат до попадение.

В 61-та минута главният рефер Христо Ристосков, който е рожденик днес, отсъди дузпа за домакините. Анев свали буквално с ръце Георги Христов в наказателното поле на Славия, а наказателният удар бе изпълнен точно от потърпевшия, който записа 12-о си попадение от началото на сезона.

След този успех Ботев Пд заема 10-о място с 27 точки в актива си, докато Славия е на 4-та позиция с десет точки повече от съперника си в този двубой.