ЦСКА очаквано взе трите точки от Пирин в днешния двубой от 20-я кръг в А група. Пред близо 4000 хиляди души на „Българска армия” „червените” надвиха тима от Благоевград с 3:0.

В голмайстори за домакините се превърнаха Флорентин Петре, Александър Тунчев и Неи съответно във 2-та, 57-та и 92-та минута на мача.

Срещата започна отлично за „армейците”, които откриха резултата своя полза почти с първия съдийски сигнал. След добра атака, Юруков нахлу отляво, със силен пас прати топката към малкото наказателно поле, където Петре засече за 1:0 във 2-та минута.

През първата част, както и по време на целия мач, „червените” контролираха това, което се случваше на терена, но не успяха да стигнат до второ попадение във вратата на Чавдаров до края на  полувремето.

През вторите 45 минути обаче, момчетата на Стойчо Младенов съумяха да се възползват от превъзходството си. В 57-та минута, „армейският” капитан Александър Тунчев покачи на 2:0, след като засече с глава центриране от корнер на Петре. Румънският състезател бе най-активният сред атакуващите футболисти на домакините.

В двуминутното продължение на мача, дадено от рефера Станислав Тодоров, падна и третото попадение за ЦСКА. Велизар Димитров получи топката, навлезе в наказателното поле на Пирин, където бе фаулиран от бранител в зелено. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби влезлият като резерва Неи. Последният не сбърка и прати топката в долния десен ъгъл на Чавдаров, с което оформи и класическата победа на „червените”.

Днешният успех на „армейците” бе изгледан от звездата на Манчестър Сити Мартин Петров, който бе в ложите на стадион „Българска армия”.

След днешната победа ЦСКА събра 10 точки преднина пред втория Локомотив София, който не успа да победи като гост Черноморец (1:1). Пирин пък се намира на 6-то място с актив от 31 точки.