Монако победи Реймс с 3:2 в първия мач от 26-я кръг на Лига 1, след драматичен финал на двубоя. Димитър Бербатов игра в последните минути от срещата, след като се появи в 80-та минута.

Само осем минути трябваха на Монако да открие резултата. От второто си положение в мача, Валер Жермен бе точен, след като засече перфектно с глава едно центриране от корнер на Жоао Моутиньо, точно покрай близката греда, за 1:0.

Ривиер можеше да покачи резултата в 13-та минута, след като Кондогбия го намери отлично в пеналта, но ударът му бе отклонен в корнер.

Реймс имаше претенции за дузпа в 19-та минута, но по-скоро Карвальо успя да спечели единоборството.

Монако спокойно доминираше в мача, но така и не успя да стигне до по-стабилна преднина, с която да затвърди превъзходството си. Гостите почти нямаха положения, затова бе малко изненадващо, когато Реймс изравни в 53-та минута. Принс Ониаге мина като на парад през Абидал и Карвальо, и прати топката в мрежата за 1:1 след серия от финтове.

Страхотен удар на Тулалан отляво даде нова преднина на Монако точно десет минути по-късно.

Големият герой за Реймс Ониаге се прояви в 71-та минута, с втория си гол в двубоя, с който отново изравни, вече за 2:2.

Димитър Бербатов се появи на терена в 80-та минута, на мястото на първия голмайстор в мача Жермен. Той игра четвърт час, след като арбитърът Антони Готие даде пет минути продължение.

В 84-та минута Реймс направи задачата си по запазването на точката сложна, след като Айса Манди си изпроси директен червен картон.

В добавеното време, в последната минута от него, Монако стигна до успеха, след като Хамес Родригес би в гредата, но отбилата се топка стигна до Лейвин Курзава, и той я прати във вратата, за да донесе победата на домакините.

С победата Монако продължава да преследва ПСЖ, като има 56 точки в актива си, на две зад парижани, които утре гостуват на Тулуза. Реймс е седми, с 39 точки.