Анжи Махачкала поднесе една от изненадите в 1/16-финалите на Лига Европа. Последният в руското първенство победи Генк с 2:0 в Белгия, а след нулево реми в първия мач се класира за следващия етап на турнира.

В местния шампионат Анжи има едва 8 точки от 19 мача и по всичко изглежда, че ще изпадне от елита. Въпреки това, тимът от Махачкала продължава с великолепните си изяви в Европа, а след отстраняването на Генк ще остане единственият руски тим в евротурнирите.

В Шампионската лига все още се подвизава Зенит, но след поражението у дома с 2:4 от Борусия Дортмунд, тимът от Санкт Петербург почти сигурно ще напусне надпреварата.

След резултата от първия двубой и състоянието на Анжи в местния шампионат, логично Генк беше фаворит в двубоя, но прогнозите бяха разбити на пух и прах.

Резултатът бе открит в 64-а минута след глупав автогол на Генк, чийто автор бе Катуку Чиманга. Олександър Алиев проби отляво и центрира остро в наказателното поле, където абсолютно необезпокояванията Чиманга заби топката в собствената си врата в опит да избие.

В 71-а минута самият Алиев вкара втори гол за Анжи, който реши изхода на сблъсъка. Федор Смолов изведе отлично Алиев, който реагира бързо и от близко разстояние вкара в долния десен ъгъл на вратата на Ван Хут.

В следващия етап Анжи ще се изправи срещу АЗ Алкмаар, който отстрани Слован Либерец след 1:1 във втория мач и общ резултат 2:1.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!