В мач от 21-я кръг на А група Берое победи с 3:1 Ботев и продължи победния си ход, след като в предишния кръг „зелените” надделяха при гостуването си на Марек.

В часовете преди мача в центъра на Стара Загора големи групи привърженици на Ботев и Берое се сбиха. Близо 100 униформени, 3 линейки и 5 патрулки се опитаха да осуетят сблъсъка.

Домакините започнаха много силно мача и още в 7-та минута Мичло Танев отправи опасен удар от около 23 метра, но топката излезе в аут.

Минута по-късно след центриране на Видолов от фаул. Марсел Еламе се извисява над всички, стреля с глава, но топката рикошира в тялото на бранител на Ботев и излезе в корнер.

В 17-та минута Дормушали Саидходжа центрира топката успоредно на вратата на старозагорци. Георги Какалов стреля от малък ъгъл в аут.

В 35-та минута Милчо Танев отбеляза с глава за 1:0 след центриране на Костадин Видолов.

Седем минути по-късно след грешка на Харизанов Владислав Златинов открадна топката, стреля с ляв крак от наказателното поле към Арсов. В първия момент вратаря на Ботев изпусна кълбото, но после го улови.

В 55-та минута Костадин Видолов подаде към Милчо Танев, който с бомбен шут от 27 метра намери неспасяемо долния десен ъгъл на вратата пазена от Арсов за 2:0.

Десет минути по-късно след центриране от корнер на Костадин Видолов, Пейчо Делиминков надскочи всички и стреля от малък удар с глава, но кълбото попадна право в ръцете на Лилчо Арсов.

В 69-та минута след центриране от пряк свободен удар на Костадин Видолов, Дончо Атанасов стреля с глава от 10 метра, но топката излезе в аут.

В 79-та минута Дончо Атанасов подаде към Владислав Златинов. Нападателят пое топката и стреля с ляв крак от около 7-8 метра, Лилчо Арсов успя да избие, но Буклеев при добавката направи резултата 3:0.

В 90-та минута вратарят на Берое Пламен Колев извърши нарушение срещу футболист на Ботев и съдията Георги Йорданов даде дузпа за пловдивчани. Наказателният удар бе реализиран от Георги Христов.

В първата минута от даденото от съдията продължение Красимир Кръстев от гостите получи червен картон за много груб фаул срещу Александър Буклеев.