В двубой от 28-ия кръг на Серия А тимът на Наполи победи като гост Торино с 1:0. Победното попадение падна в 90-ата минута, а негов автор стана Гонсало Игуаин. Домакините нацелиха на два пъти гредите зад Пепе Рейна.

ВИДЕО НА ПОПАДЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК!

През първата част ще се запомни гредата на Чезаре Бово в 29-ата минута на двубоя. Бранителят на Торино получи топката малко пред наказателното поле на Наполи и с топовен изстрел разтресе гредата на Пепе Рейна.

Меджорини създаде опасност пред вратата на гостите в 20-ата минута, а съставът на Наполи отвърна с удар на Кайехон малко по-късно.

Първата част не предложи особено качествен футбол на зрителите, очакванията бяха той да бъде по-добър през втората част.

Първата опасна ситуация през втората част дойде в 53-ата минута, когато Меджорини беше изпуснат от бранителите на Наполи, но ударът му не донесе попадение за "биковете", тъй като топката се удари в гредата на Пепе Рейна. Малко по-късно Дармиан пробва рефлекса на испанския страж, който изби кълбото в ъглов удар.

В 73-ата минута Имобиле пропусна да открие резултата за домакините от Торино, след като ударът му от няколко метра мина високо над вратата.

В последните минути гостите се активизираха и стигнаха до успеха. В 90-ата минута Игуаин излезе очи в очи с Падели и го простреля. Домакините претендираха за нарушение на футболиста на Наполи срещу Глик, но съдията не отсъди такова.

След успеха Наполи събра 58 точки и заедно с Рома дели второ-трето място. Торино е 10-ти с 36.