Валенсия сложи край на великолепния поход на Лудогорец в Европа. Българските шампиони загубиха с 0:1 реванша срещу Валенсия и така след общ резултат 0:4 казаха чао на Европа за този сезон.

В Испания Лудогорец изигра добър мач, в който бе равностоен на своя съперник. Все пак голямата класа на играчите на „прилепите“ си каза думата и те успяха да постигнат минимален успех след попадение на Пако Алкасер през втората част.

Играчите на Стойчо Стоев обаче заслужено бяха изпратени с бурни аплодисменти от българските привърженици по трибуните, тъй като постигнаха невероятни успехи в Лига Европа. Походът на Лудогорец тръгна от квалификациите на Шампионската лига, където бяха отстранени Слован Братислава и Партизан преди Базел да се окаже непосилно препятствие пред тима от Разград. В груповата фаза на Лига Европа Лудогорец завърши на първо място, побеждавайки отбори като ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Черноморец Одеса, за да се стигне до великолепното отстраняване на Лацио.

Мачът на „Местая“ започна с добра игра за българския отбор, който задържаше топката малко повече и по-често гледаше към вратата на съперника. Още в 3-а минута Върджил Мисиджан стреля опасно от фаул като след рикошет топката излезе в корнер. Малко след него и Жуниор Кайсара пробва късмета си, но неточно.

Валенсия постепенно напипа своя ритъм и на свой ред стигна до удари към Владислав Стоянов чрез Мичел и Фуего.

В последната третина на първото полувреме „прилепите“ поеха по-трайно контрола над топката като в тези минути играчите на Лудогорец често бяха принудени да извършват нарушения пред наказателното поле, довели и до три жълти картона.

В самия край на полувремето домакините бяха много близо до първи гол в мача, но напречната греда спаси българския шампион след страхотен удар от пряк свободен удар на Дани Парехо.

Валенсия започна добре и второто полувреме като Пако Алкасер стреля опасно от воле в 48-а минута, но в аут. Добри изяви в отбрана предотвратиха опасности и пред двете врати в следващите минути.

Стигна се до 59-а минута, когато натискът на домакините доведе до първи гол в мача. Картабиа центрира отляво а Пако Алкасер изпревари Моци и стреля с глава, за да изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Владислав Стоянов.

5 минути по-късно Лудогорец имаше две отлични възможности за изравняване. Безяк бе изведен отлично и стреля от непосредствена близост, но Алвес изби. След това топката попадна на крака на Мишо Александров, който стреля на сантиметри от гредата.

В последните минути Лудогорец се опита да стигне до изравнителен гол, но това не се получи и така Валенсия записа победа и във втория мач между двата отбора. Така испанският тим продължава борбата си в Лига Европа, а българският шампион ще се съсредоточи върху битката по българските терени.

--

Валенсия - Лудогорец 1:0

1:0 Пако Алкасер 59'

Валенсия: Алвес, Гая (71' Бернат), Матийо (к), В.Руис, Перейра, Мичел (57' Бараган), Фуего, Картабиа, Варгас, Парехо, Алкасер (65' Жонас)

Резерви: Гуаита, С.Руис, Ромеу, Португеш

Лудогорец: Стоянов, Минев, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков (к), Златински, Александров (76' Луму), Мисиджан, Марселиньо (67' Ернандес), Безяк (79' Платини)

Резерви: Чворович, Мантула, Шоко, Дани Абало