Вратарят на Атлетико Мадрид Тибо Куртоа няма да продължи кариерата си на "Висенте Калдерон" през следващия сезон. Това призна президентът на "дюшекчиите" Енрике Сересо.

Младият белгиец е собственост на Челси, като последните три години беше преотстъпван на мадридчани. След края на този сезон обаче той се връща в Лондон.

"Трябва едно нещо да е ясно на всички и това е, че Тибо е собственост на Челси. Той изкара три страхотни години при нас и е много щастлив от това.

Сега обаче той е готов да се върне в тима си и да се бори за титулярно място с Петер Чех. Неговото бъдеще явно не е при нас и ни предстои сериозна битка през лятото за подсилване на този пост", сподели Сересо.

Тибо Куртоа е смятан за един от най-добрите млади вратари в света в момента. Точно поради тази причина Жозе Моуриньо не иска да се разделя с него.

Но по всичко личи, че само вратарят ще е сред напускащите звезди на Атлетико през лятото. Другите остават, гарантира президентът на испанския клуб.

"Диего Симеоне сам ще си окомплектова състава и не е принуден да продава никого. Не трябва да се притесняваме, че големите европейски клубове искат звездите ни", сподели още Сересо.