В неделя на „Герена“ ще бъде интересно и емоционално. Левски ще се опита да победи Гонзо от четвъртия опит. Подобаващо посрещане и изпращане очакват легендарния нападател, който от лятото най-вероятно ще поеме властта на стадион „Георги Аспарухов“.

Иванов спечели още повече уважение с поведението си, откакто не е част от Левски. Гонзо не каза и дума срещу „сините“, а поводи за това не са му липсвали. Треньорът на Черно море със сигурност е амбициран и този път да спре отбора на сърцето си. Тези, които смятат, че има друг вариант са объркали адреса и не познават замесените хора . Гонзо не умее да губи, което може би беше проблемът при предишния му престой на „Герена“. Иванов не би дал даром нищо дори на сина си, когато става въпрос за спорт и съревнование.

Като футболист Гонзо се превърна в легенда, същото важи и за опонента му в неделя. Елин Топузаков е пример за вярност към „синята“ идея. Двамата бяха впечатляващи играчи. Постигнаха много без да имат излишък от талант. Най-силното качество се криеше в гърдите им. Топчо и Георги Иванов играха доста пъти с контузии, бяха в Левски, когато имаше много пари, бяха на „Герена“ и в дни на пълна мизерия. Подписаха доста договори със „сините“ през годините и съм сигурен, че първото нещо, което са поглеждали в своите контракти не са били цифрите в графата с парите. За тях Левски е част от семейството.

За да не бъдем голословни, нека припомним, че Елин Топузаков отказа доста пари от Русия, беше първият, който се съгласи да си намали заплатата, когато „златният дъжд“ спря да вали над „Герена“.

Георги Иванов запали цяло поколение левскари, за да поддържат отбора. Голмайсторът скачаше в огъня, за да донесе победата на „сините“. Гонзо стана властелин на Вечното дерби. Няколко пъти го натириха от Левски, но той се връщаше по-силен от преди.

В неделя един от Гонзо или Топузаков ще си тръгне недоволен от стадиона. За Левски успех е само победата, а Черно море може да се задоволи и с реми в София. В треньорските зони ни очакват две каменни лица, които най-вероятно ще са доволно брадясали. Вманиачени са на тема тактическа дисциплина, така че ни чака солидно надлъгване. Уважението между противниците е гарантирано, защото в отношенията им има дълга история, която на всичкото отгоре е позитивна. Публиката уважава и двете страни, които след няколко месеца могат да бъдат и партньори под някаква форма в любимия Левски.

Гладиаторът ще стъпи за пореден път на „Герена“, но се очертава това да бъде последната му визита в гостуващата съблекалня. От лятото се очаква да заеме друга позиция, която е далеч по-трудна и отговорна. За Топузаков всеки мач е от огромно значение. В момента той се легитимира като треньор пред широката футболна публика.

Каквото и да се случи между Левски и Черно море на терена, статутът на Гонзо и Елин Топузаков няма да се промени. Синята общност ще продължи да ги боготвори, защото едно не може да им се отрече. Двамата са влюбени в Левски. Няма значение от моментното състояние на отбора. В неделя ни чака дуел между две достойни тъмносини фигури.