Берое мачка конкурентите си във втората седмица (7-ца) и рядко среща сериозен отпор. Отборът е в серия от шест мача бе загуба. Неоспорим факт е, че Берое е отборът, който най-много пострада от решението на БФС да раздели първенството на две седмици. Решението на БФС, което вече доказано е тотален провал,повлия най-много на Берое. „Зелено-белите” определено имат своята вина, че в момента се намират във втората седмица, но това разделение на тимовете в А група се оказа много голямо недоразумение. Недомислието на БФС да раздели отборите на две седмици постави Берое в ситуацията да играе за своето име и старозагорци го правят отлично. Няма да е никаква изненада, ако тимът от Стара Загора завърши с повече точки дори от четвъртия отбор в първата седмица. Тъй като Берое е лишен от всякаква възможност за прогрес в класирането, то единственото предизвикателство пред отбора е да завърши сезона без загуба. Това изглежда напълно постижимо с оглед играта на Берое. „Зелено-белите” е до края на сезона да продължат да демонстрират себераздаване и да са пределно мобилизирани.

Берое доказа, че не влиза в схеми, договорки, манипулации и т.н. Много хора обвиняваха неоснователно отбора от Стара Загора, но е факт, че името на Берое е над всичко и играчите затвориха устата на „доброжелателите” по възможно най-добрия начин. Треньорският екип в същото време заслужава само похвали затова, че успява да мобилизира максимално футболистите, които излизат във всяка една среща пределно мотивирани, въпреки че отборът е ограничен от регламента на БФС.

До този момент в четирите мача от втората седмица Берое тотално надигра три от съперниците си и завърши наравно при гостуването на тежкия терен в „Надежда”. Берое демонстрира много силна игра, както от физическо, така и от тактическо естество. До голяма степен именно мачовете на Берое в редовния сезон срещу отборите, които в момента са част от втората седмица костваха на тима класиране сред първите седем. Доказателство за това са двете загуби от Локомотив София и Пирин Гоце Делчев, а в същото време Берое има положителен баласн срещу четири от отборите в първата седмица.

Берое в момента играе само и единствено за своята чест. Хубавото е, че спортно-техническият щаб на отбора в лицето на треньора Петър Хубчев и неговите помощници използват мачовете с поглед напред към бъдещето, към следващия сезон. Берое е длъжен да си вземе необходимите поуки и в следващия месец до края на първенството да продължи да се развива и да гледа към следващия сезон. Берое трябва да използва следващите осем мача до края на сезона като подготовка за следващата кампания. Двубоите, които предстоят на „зелено-белите” дават възможност за допълнително сработване на някои от новите играчи. На пръв поглед изглежда, че Берое нацели със заместник на Венцислав Христов с привличането на Жуниор Мпиа Мапуку, но е твърде рано да се дават крайни заключения, защото за новия нападател в състава на старозагорци тепърва предстоят мачовете, в които ще трябва да се доказва.

Берое трябва да използва оставащите мачове до края на сезона, за да продължи да се развива, да надгради, за да бъде напълно подготвен за новите предизвикателства през следващата кампания.

До края на сезона пред Берое остават осем мача, които реално са осем финала за отбора. Предизвикателството пред „зелено-белите” е едно – да завършат сезона без загуба!