Левски допусна поредната загуба. Вече е трудно да ги преброим. „Сините“ са слаби и безидейни, но това е само една беля. На „Герена“ отдавна всичко е на тотален автопилот и резултатите са реално отражение на всички останали процеси.

Клубът няма ръководство и някак си се опитва да бъде в час. Собственикът Батков вероятно полага някакви усилия, за да се провеждат срещите на тима и той да функционира, но това е крайно недостатъчно. Левски отдавна е абдикирал и няма класа на всички равнища. Липсват фигури, които да бъдат в услуга на отбора вършейки своята работа. Няма началници, а треньорите са там, защото няма други. Погледнато реално Елин Топузаков няма необходимия лиценз, за да е начело на „сините“ и поради тази причина е некоректно да го съдим. Допуска грешки, но това е най-логично нещо при неговия нищожен опит в занаята. Това е сложна професия, която изисква солидна подготвеност.

Левски е в безтегловност. Част от футболистите трябва да бъдат молени, за да играят! Това е абсолютното дъно. На „Герена“ сезонът започна с много директори, които сами по себе си са хора с авторитет, сега няма кой да каже дори думичка на съдията. Реферите идват на „Георги Аспарухов“ и могат да се подиграват със „сините“, както си пожелаят. Ролята на „умрялото куче“ вече стана удобна за Левски. Всеки, който пожелае вади ножа срещу тима от „Герена“.

Гарантирано е, че „сините“ няма да играят в Европа, а още по-ясно е, че нямат място в турнирите на УЕФА. Остана им само един мач, този срещу ЦСКА, но е твърде вероятно пропадането да продължи и в тази среща. През лятото ще има тотална чистка и тя е задължителна на всеки етаж. Феновете ще трябва да се заредят с търпение, защото поразиите, които се нанасят от години са причинили много щети. Почвата е отровена и ще се налага лечение. Процесът няма да е лек и кратък...

Любопитно е кой и защо се гаври с този вековен клуб? Възможни са всякакви теории на конспирацията, но е ясно, че Левски вече не е фактор в очите на съперниците. „Сините“ нямат никакво лоби в БФС, нищо че братът на Боби Михайлов тренира вратарите им...Левски е толкова слаб, че и малко му стига, за да излезе от пътя. Спестени червени картони за Ботев извадиха „сините“ от турнира за Купата на България. Днешните спорни голове от засади на практика елиминираха Левски от всякаква битка. Отборът беше оставен да вегетира, така ще е докато не настъпи коренна промяна. В момента абсолютно всички се измъчват. Собственик, работещи в клуба, футболисти и фенове нямат нито един повод да се чувстват добре. Левски е съсипан, а това е лоша новина за българския футбол. Щом „сините“ или ЦСКА са много зле, значи нещо не е наред. Това са двата клуба, които акумулират най-голям интерес. Днес страда Левски, а утре може да се случи и на „червените“, защото те се набъркаха в сметките. Казано по-просто, не е изключено някой друг Мишев, да развее погрешно флага в следващите седмици. Факт е, че на „Армията“ стартираха някакво лечение и си стъпиха на краката.
Левски е оставен на самотек. Кой и защо го направи? Очевидно е, че Тодор Батков не го броят за жив във футбола и това се отразява пагубно на „сините“. На „Герена“ властва свободията. Едни искат да играят, но не могат, а други даже не желаят да го правят. Дисциплината е сведена до нулата и падението е логично. Статистиката показва, че Левски е отборът с най-много жълти и червени картони. Огромен процент от тях са получени заради откровени тъпотии.

На „сините“ им остана един мач. Двубой на честта, но е съмнително, че в този тим има много хора с чест. Футболистите в „синьо“ пак се провалиха, провалиха се и част от съдиите в мача между Левски и Литекс. Те също са хора, те също грешат, но това не означава, че не са се провалили. Любопитно е какви ще бъдат последствията? Най-вероятно такива няма да има, защото ощетеният отбор няма никакви позиции. Има само публика, която остана пасивна. В други години след подобен мач на „Герена“, щеше да ври и кипи. Публиката също се е примирила.

Със сигурност тези, които в момента са част от Левски се подиграват с клуба.