Световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева заедно със сина си Алексей и Ники Кънчев бяха част от звездите, които се включиха с първата серия от спортно-развлекателни празници с щафетни игри "Бързи, смели, спортни".

Дузина популярни личности демонстрираха уникални спортни умения, състезателен дух и възможността да се смееш и раздвижиш в развлекателната надпревара от Orange Fitness България с подкрепата на Столична Община с цел поощряване на децата към практикуване на спорта като начин на живот. Участвайки в два отбора със свежи плодови имена „Портокал“ и „Лимон“, Ирен Онтева, Радост Драганова, Симона Пейчева, Юлия от дует „Мания“ и техните малчугани премериха сили срещу противниковия отбор, който не отстъпваше с хъс за победа от страна на Ники Кънчев, Мартина Вачкова, съпругата на Калин Сърменов - Боряна и рожденичката Деси Тенекеджиева.

В спортни екипи и с добро настроение известните имена от шоубизнеса и спорта дадоха всичко от себе си в забавните игри с повишена трудност, съобразени и с възрастта на малките участници, водени от спортните педагози на детски клуб „Оранжево детство“. Целта беше чрез личния пример на хора, постигнали професионални успехи и популярни в общественото пространство да бъде поощрен нтереса на деца и възрастни към спорта като начин на живот.

На празника присъстваха Ирена Димитрова – Директор Дирекция „Спортни дейности“ в Столична община и Цветомира Минкова, детски психолог във Фондация „Дечица“.

Веселата щафета включи надпревари като „Сиамски близнаци“, подскачане с топки, дърпане с въже, „Прескочи блатото“, „Затрупай противника с топки“ и други.

„Бързи, смели, спортни” е първата от поредица инициативи на супермодерния фитнес център под надслов „Движението е живот”. Мисията на спортния клуб е да съдейства за повишаване качеството на живот, привличайки към редовни спортни занимания хора от различни възрасти и популяризирайки физическата активност като грижа за здравето.

След “Бързи, смели, спортни“, второто събитие от серията ще бъде посветено на деца в неравностойно положение. В средата на месец май ще стартира съвместна инициатива с дом „Славейков" за деца, лишени от родителски грижи в община Илинден със съдействието на Фондация „Дечица“. Третата част от проекта ще се проведе на открито в Южен парк.

Специалисти ще демонстрират йога упражнения и умения, подходящи за открито пространство. Проявата цели да привлече вниманието на възможно най-голям брой хора и да покаже, че двигателната активност и грижата за здравето могат да имат различни измерения.