Барселона спечели първата младежка Шампионска лига организирана от УЕФА. Каталунците постигнаха класическа победа с 3:0 на финала срещу Бенфика. Двубоят се игра в Нион.

Най-добрият в мача за Барселона бе Мунир Ел Хадади, който се отличи с два гола, а освен това стана и голмайстор на турнира с 11 попадения.

Барселона поведе с 1:0 в 9-та минута, когато след късо изпълнение на корнер Мунир Ел Хадади стреля от малък ъгъл, но Граса успя да избие топката, която попадна в краката на Родриго Тарин, който успя да вкара във вратата на Бенфика.

ВИДЕО ОТ ГОЛА ВИЖТЕ ТУК!

Барселона спечели първата младежка Шампионска лига

източник: Gulliver/Getty Images

Бенфика получи правото да изпълни дузпа в 13-та минута, когато Годсуил фаулира Рочина в наказателното поле на Барселона и съдията посочи бялата точка. Ромарио Балде стреля от бялата точка, но изпрати топката в напречната греда.

Три минути по-късно Рочина стреля опасно, но Ондоа направи решаващо спасяване. Гонсало Гедеш изпробва отново рефлекса на Ондоа в 18-та минута, но вратарят на Барселона спаси.

Барселона успя да удвои аванса си в 32-та минута, когато Адама Траоре направи перфектен пробив, след което нахлу в наказателното поле на Бенфика и върна топката към Мунир Ел Хадади, който с премерен удар я прати в десния ъгъл на вратата на Граса.

През второто полувреме играчите на Бенфика се опитаха да упражнят натиск, но той се оказа неуспешен.

Барселона спечели първата младежка Шампионска лига

източник: Gulliver/Getty Images

Мунир Ел Хадади излезе сам срещу Граса в 78-та минута, но вратарят този път се оказа победител в спора между двамата.

В заключителните минути на мача Ондоа на два пъти се намеси решаващо и отрази удари на Ромарио Балде.

Третият гол за Барселона падна в 88-та минута и бе повече от феноменален. Автор на попадението бе Мунир Ел Хадади, който прати топката в мрежата на Граса с удар от центъра на терена.

ВИДЕО ОТ ГОЛА ВИЖТЕ ТУК!

Така Барселона триумфира в младежката Шампионска лига.