Информация за груб полицейски произвол над играчите на ЦСКА и Левски Маркиньос и Лусио Вагнер достигна до Гонг!

От Борисовата градина потвърдиха, че служители на реда от 1-во районно управления са си позволили удари спрямо техния играч по десния крак, както и по лицето. Удари е понесъл и националът Вагнер.

Снощи, малко след 22:00 часа на входната врата на апартамента на друг бразилски футболист Фелипе Машадо са позвънили униформени, след подаден сигнал за силно звучаща музика, нарушаваща спокойствието на съседите. Полицаите са се държали изключително грубо, като са действали агресивно срещу говорещите български Вагнер и Маркиньос. В апартамента са били техните жени и приятелки. Всичко това е станало пред очите и на малкия син на Лусио Вагнер. Въпреки това униформените не са се спрели.

Тримата играчи са били отведени в 1-во районно полицейско управление, където са прекарали нощта. Според информации полицаите са блъскали грубо ридаещите им половинки, сред които и бременната приятелка на халфа на „армейците”.

Очаква се през деня Вагнер, Маркиньос и Машадо да бъдат съдени по бързата процедура за дребно хулиганство и нарушаване на обществения ред.

От своя страна обаче бразилците са категорични, че ще подадат жалби и ще съдят грубите полицаи. Някои от тях, както и половинките им дори са заявили, че не желаят повече да живеят в България, убедени в расисткото отношение към тях.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов потвърди за Гонг точно тази версия, като допълни, че тепърва ще събира още доказателства по случая.